Nyitott szemmel

A hétvégén Kajárpécen a sportpályán rendezett Lovas napon mutatkozik be a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért és az Éghajlatvédelmi Szövetség interaktív sátra, ahol a helyi értékek mellett az érdeklődők kézműves foglalkozásokkal és játékok segítségével ismerkedhetnek a helyi termékek, értékek környezeti hasznaival.

Bővebben...

Ismerd meg Győr és környéke helyi értékeit! Keresd az Éghajlatvédelmi Szövetség zöld udvarát! Nézelődj, játssz, totózz és nyerj! Vagy akár készíts magadnak egy re-rongybabát - ehhez alapanyagnak hozd magaddal kinőtt, elkopott, kilyukadt ruhádat!

Bővebben...

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség által kiírt „Mindennapi kincseink – Legyél Te is kincskereső” felhívásra 27 pályamű érkezett, melyeknek értékelésére, díjátadójára és a belőlük készített kiállításra a Győrkőc fesztivál Zöld udvarában – a Bercsényi ligetben – kerül sor. Az ötletes pályaművek rávilágítanak közvetlen közeli értékeink sokrétűségére, melyeket így, nyitott szemmel járva talán nagyobb figyelemmel őrzünk meg.

Bővebben...

Közel harminc pályamű – leírás, rajz, fénykép – érkezett be felhívásunkra, melyen helyi kincskeresésre hívtuk a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalokat. A zsűri egyhangú döntése alapján a nyertes pályamű Denhardt Attila (2. osztályos tanuló, Somogyi József Általános Iskola, Ásványráró)  „Az én kincsem a bodzavirág” című alkotása. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Győrkőc Fesztiválon a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Egyesület Zöld udvarában kerül sor, 2014. július 5-én, szombaton 16 órakor.

Bővebben...

Aki szeretné megismerni vagy családjával megismertetni a Győr térségének és a Sokoró lankáinak rejtett, féltett, akár hétköznapi, sokszor máig hasznos értékeit, kincseit, keresse fel a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség egyesület által szervezett „Élj a helyi lehetőségekkel!” jelmondattal csalogató programját Tényőn, 2014. június 7-én.

Bővebben...


A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért partnereként segíti a „Fenntartható életmód kampány a természeti és helyi értékekhez kapcsolódóan a Nyugat-Dunántúlon” című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0132 számú projekt megvalósítását Győr környékén a Sokoró-alja településein. 

Bővebben...

Nyugat-dunántúli vagy és még általános iskolába jársz? Keress kincseket közvetlen környezetedben, a legértékesebbet örökítsd meg és küld el nekünk legkésőbb 2014. május 16-ig!

Bővebben...

Mellékletek a bővebben után!

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések