Polgármesterek Szövetsége

Május 24.-én zajlott az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program 5. magyarországi tájékoztatója. Az online eseményen a hazai szakértő osztotta meg az érdeklődő önkormányzatok képviselőivel a program részleteit. A webinárium előadásainak diái valamint videofelvétele már elérhető a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján.

Bővebben...

Megnyílt az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program újabb támogatási időszaka. Az első pályázatokat 2023. június 30.-ig várják.

Bővebben...

Az EUCF az eddigi négy felhívás során összesen 21 magyar pályázatot támogatott. A most megnyílt ötödik pályázati ciklus 2023. április 28.-tól 2023. június 30.-ig áll nyitva. A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a nemzeti szakértőként közreműködő LENERG Kft. 2023. május 24.-én ingyenes, online webináriumon mutatja be a legújabb pályázati program részleteit.

Bővebben...

Az Energy Poverty Advisory Hub - EPAH (Tanácsadó központ az energiaszegénység felszámolásáért) program újabb pályázatot hirdet. A 2023. április 7-ig nyitva álló felhíváson idén már nemcsak önkormányzatok, de civil szervezetek is indulhatnak.

Bővebben...

2023. március 13-án 13:00-14:30 között online fórumot szervezünk, melynek témája, hogy a civil szervezetek és az önkormányzatok hogyan tudnak együttműködni az energiaszegénység elleni küzdelemben. Az Éghajlatvédelmi Szövetség az Európai Klímaszövetség magyar hálózataként felvállalta, hogy a következő években tanácsadóként, HUB-ként segíti a folyamatot. Az eseményen bemutatjuk a legújabb - önkormányzatoknak címzett - pályázati felhívást technikai segítségnyújtásra az energiaszegénység leküzdése érdekében. A programon az első EPAH pályázaton nyertes magyar önkormányzat tapasztalatait is megosztjuk.

Bővebben...

2020-ban mintegy 35 millió uniós állampolgár - az EU lakosságának mintegy 8%-a - nem tudta megfelelően fűteni otthonát. Az energiaárak emelkedése és orosz-ukrán konfliktus miatt azóta ez az arány tovább emelkedett. Az Európai Bizottság elkötelezett az energiaszegénység elleni küzdelem és a kiszolgáltatott fogyasztók védelme mellett mind szakmai programjaival - mint a Tiszta energia minden európainak, Nemzeti Energia és Klímaterv, „Irány az 55%!” intézkedéscsomag - mind az olyan kezdeményezések révén, mint a Tanácsadó központok az energiaszegénység felszámolásáért (EPAH). A LIFE program által finanszírozott RENOVERTY projekt a kezdeményezésekhez illeszkedve célul tűzte ki, hogy elősegíti az épületek energiahatékonysági korszerűsítését a rászoruló háztartásokban a közép- és kelet-európai, a délkelet-európai és dél-európai országok vidéki térségeiben; Magyarországon a Somló-Marcalmente-Bakonyalja és a Bükk-Térségi LEADER Egyesület területén.

Bővebben...

Répceszemerén tartotta partnereivel szakmai műhelykonferenciáját az Éghajlatvédelmi Szövetség. A találkozón azokat a közösségi lehetőségeket vizsgáltuk, amelyek segíthetik a helyi közösségeket az alkalmazkodásban az éghajlatváltozáshoz. A természetközeli megoldások keretén belül a települési zöldfelület- és esővíz gazdálkodás jó gyakorlatait mutattuk be, míg az energetika témájához kapcsolódóan az energiaközösségek kialakításának lehetőségeit és az energiaszegénység témáját vizsgáltuk.

Bővebben...

A helyi közösségeknek fontos szerepük van abban, hogy követhető mintákat állítsanak elénk. Programunkon a települési zöldfelület-, esővíz-, és energiagazdálkodás témáját dolgozzuk fel előadásokkal, jó példákkal és gyakorlati foglalkozásokkal.

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések