Az Energy Poverty Advisory Hub (Tanácsadó központ az energiaszegénység felszámolásáért) új online tanfolyamot indított önkormányzatok számára. Az ingyenes képzés válaszokat kínál arra a kérdésre, hogyan tudják az önkormányzatok helyi szinten támogatni az energiaszegénység visszaszorítását.

Az angol nyelven elérhető EPAH tanfolyam három modulban nyújt részletes betekintést az energiaszegénység összetett kérdéskörébe. A kurzus segít az energiaszegénység diagnosztizálásában, a megfelelő megoldások és intézkedések meghatározásában valamint azok megvalósításában.

A tanfolyamot az érdeklődők bármikor tetszőleges ütemben végezhetik el, az egyes modulok áttekintése nagyjából 8 órát vesz igénybe. A képzési anyag 2024. június 10-től jelenik meg, hetente két új tananyag válik elérhetővé (a nyári hónapokban a közzététel szünetel).

A modulok felépítése:

1. modul: Hogyan diagnosztizáljuk az energiaszegénységet?

2. modul: Hogyan tervezzük meg a megfelelő választ?

3. modul: A megvalósítás szakasza

Azok a résztvevők, akik a tanfolyam több mint 70%-át teljesítik, tanúsítványt kaphatnak a megszerzett ismeretekről.

A kurzust bárki elvégezheti, aki érdeklődik az energiaszegénység problémája és a lehetséges megoldások iránt. Önálló tempóban teljesíthető jellegéből adódóan mindenki saját, egyéni időbeosztásához igazodva tanulmányozhatja át a képzési anyagot, így ideális választás lehet elfoglalt szakemberek számára is.

További információk és a kurzusra történő regisztráció az EPAH honlapján: