Reflex

A honlap megújítását a Földművelésügyi Minisztérium "Zöld Forrás" programja támogatta.

Légbőlkapott energia Győr

Hírvivő

Ismerd meg Győr és környéke helyi értékeit! Keresd az Éghajlatvédelmi Szövetség zöld udvarát! Nézelődj, játssz, totózz és nyerj! Vagy akár készíts magadnak egy re-rongybabát - ehhez alapanyagnak hozd magaddal kinőtt, elkopott, kilyukadt ruhádat!

Aki szeretné megismerni vagy családjával megismertetni a környék rejtett, féltett, akár hétköznapi, sokszor máig hasznos értékeit, keresse fel az „Élj a helyi lehetőségekkel!” jelmondattal csalogató helyszínt a Győrkőc fesztivál Bercsényi ligetben található Zöld udvarban.

A program minden korosztálynak szól: a helyi értékeket bemutató ismeretterjesztő anyagok mellett a kicsiket játszóház várja, tele természetes anyagokból készült játékokkal, a nagyobbak a kézművesség és a hagyományok rejtelmeit ismerhetik meg, az érdeklődő és játékos kedvű felnőttek, gyerekek totózhatnak, egyedi nyereményekért. A nagyszülők is különös élményben részesülhetnek: egy-egy kiállított tárgy kapcsán biztosan felelevenednek a régi emlékeik!

A program háttere

Győr környékének kincseit bemutató utazó kiállítást a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közösen állította össze. A program célja a helyben lakók közösségének erősítése, helyi természeti és tárgyi értékek bemutatásával, a helyi termékek fogyasztásának ösztönzése és általában a fenntartható életmód szellemének és gyakorlatának ismertetése.

Játékos, informatív és elgondolkodtató bemutató a helyi természeti, társadalmi és gazdasági értékekről, kézműves termékekről.

Kapcsolat:

Horváth Kinga – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 70/326 58 30

Lajtmann Csaba – Éghajlatvédelmi Szövetség – Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 30 232 6658

Mellékletek:
Fájl letöltése (Mesz_sajto_gyorkoc.doc)Mesz_sajto_gyorkoc.doc[ ]157 kB