Mozdulj a klímáért!

2023. szeptember 1. és november 10. között 93 oktatási intézmény 20 831 diákja és óvodása, valamint 1 993 pedagógusa mozdult a klímáért. Ezúttal a közösség és annak ereje a volt kampány központi gondolata és ehhez igazodtak a feladatok. A kampányban összesen 350 617 zöld mérföldet gyűjtöttek a hazai résztvevők – 137 558-at környezettudatos utazásokkal; 95 114 járt a húsmentes és helyi élelmiszeres napi étkezések után; 108 420-at értek a helyi zöld akciók; az elültetett 381 facsemetét pedig 9525-tel jutalmaztuk. A kampányhét legjobb közösségi és egyéni feladatait cikkünkben mutatjuk be.

Bővebben...

"Magyarország a Klímacsúcs előtt" címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében rendezett konferenciát az egyetem Jog- és Államtudományi Kar Környezetjogi és Versenyjogi Tanszéke, a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Biztoshelyettes Titkársága, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség. Az rendezvény végén a Mozdulj a klímáért! kampány résztvevő pedagógusaival és fiataljaival átadtuk a kampány zöld mérföldeit és üzeneteit a magyar küldöttség képviselőinek: Botos Barbarának, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövetnek és Szántó Gábornak, az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikai főosztályvezetőjének.

Bővebben...

2023-ben ismét mozdulj klímáért! Idén a közösség és annak ereje a kampány központi gondolata és ehhez igazodnak a feladatok. Az iskolai kampányhét megrendezésére a korábbinál még hosszabb időszak áll rendelkezésre, 2023. szeptember 1. és november 10. között, akár az őszi szünet után is lehet még a feladatokon dolgozni. A fiatalok mellett ismét várjuk az oktatási intézmények - iskolák és óvodák - pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is!

Bővebben...

2022. szeptember 1. és október 21. között 112 oktatási intézmény 22 017 diákja és óvodása valamint 2 210 pedagógusa mozdult a klímáért. Ezúttal a kampány a levegő témájával kapcsolódott össze. A kampányban összesen 358 228 zöld mérföldet gyűjtöttek a hazai résztvevők – 154 146-ot környezettudatos utazásokkal; 101 560 járt a húsmentes és helyi élelmiszeres napi étkezések után; 92 172-t értek a helyi zöld akciók; az elültetett 414 facsemetét pedig 10 350-nel jutalmaztuk. A kampányhét legjobb közösségi és egyéni feladatait cikkünkben mutatjuk be.

Bővebben...

Befejeződött a Mozdulj a klímáért! 2022-es kampánya, amibe 112 oktatási intézmény több mint 22 ezer diákja és ovisa, valamint 2210 pedagógusa kapcsolódott be. A beérkezett munkák értékelése még hetekig tart, de a képeslapokon gyűjtött klímaüzeneteket már átadtuk a kormány delegációjának, hogy képviseljék azokat az idei egyiptomi klímacsúcson. "Tanítsátok meg a felnőtteket, hogy szeressék a Földet!" szerepel az egyik üzenetben, ezt és még sok másik üzenetet és képet egy kiállításon is megtekinthetnek a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Bővebben...

Az Éghajlatvédelmi Szövetség megújuló Világfák programjában "A fa érték!" táblákon mutatja be a helyi közösségek kedvenc fáinak szolgáltatásait. A kampányban civil és települési tagjai mellett számít a "Mozdulj a klímáért!" kampány iskolai és óvodai közösségeinek közreműködésére is. Szeretnénk, ha a táblák rámutatnának, hogy a fák ökológiai szolgáltatásainak milyen fontos szerepük van az élhetőbb helyi klíma biztosításában.

Bővebben...

2022-ben ünneplünk, hiszen tizedszer hirdetjük meg „Mozdulj a klímáért!" felhívásunkat.
Idén a tiszta levegő a kampány központi gondolata és ehhez igazodnak a feladatok.
Az iskolai kampányhét megrendezésére ismét hosszabb időszak áll rendelkezésre, 2022. szeptember 1. és október 21. között. A diákok mellett ismét várjuk az oktatási intézmények pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is! Idén az ovikra is külön gondoltunk néhány feladattal.

Bővebben...

2021. szeptember 6. és október 15. között a koronavírus ellenére is 96 oktatási intézmény 20 145 diákja és 2 178 pedagógusa mozdulj a klímáért. A kampányban összesen 298 625 zöld mérföldet gyűjtöttek a magyar résztvevők – 136 788-t környezettudatos utazásokkal; 89 342 járt a húsmentes és helyi élelmiszeres napi étkezések után; 62 370-t értek a helyi zöld akciók; az elültetett 406 facsemetét pedig 10 125-tel jutalmaztuk. A kampányhét legjobb közösségi és egyéni feladatait cikkünkben mutatjuk be.

Bővebben...

A Glasgow-ban rendezett klímacsúcs hétfő délelőtti plenáris ülése előtt jelképesen átadtuk az Európai Klímaszövetség ZOOM kampányában összegyűlt 5 281 621 zöld mérföldet, melyeket az elmúlt két év alatt gyűjtöttek az európai fiatalok. A zöld mérföldeket Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének ügyvezető titkára vette át. Az eseményen közreműködött Lajtmann Csaba a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke, és Horváth Bence a Magyar Természetvédők Szövetsége-Föld Barátai Magyarország fiatal környezetvédelmi nagykövete is.

Bővebben...

Az idén novemberi glasgow-i ENSZ éghajlatváltozási konferenciával (COP26) egyidőben a World Climate March 1,5 km-es virtuális menetet szervez a klíma-igazságosság jegyében.  A táv a párizsi éghajlatvédelmi egyezményben megjelölt +1,5 ºC-os globális felmelegedési küszöbértéket szimbolizálja. Fontos, hogy emlékeztessük vezetőinket a jogilag kötelező érvényű kötelezettségvállalásaikra. Csupán kilenc évünk maradt, hogy megfordítsuk a negatív tendenciát, és megelőzzük a katasztrofális méretű globális felmelegedést.

Bővebben...

2021-ben kilencedszer hirdetjük meg „Mozdulj a klímáért!" felhívásunkat. Idén a Föld áll kampányunk célkeresztjében, úgy is mint egyetlen és szeretett bolygónk, és úgy is, mint az életet adó termőföld. Az iskolai kampányhét megrendezésére ismét hosszabb időszak áll rendelkezésre, 2021. szeptember 6. és október 15. között. A diákok mellett ismét várjuk az oktatási intézmények pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is! A feladatok között a koronavírus miatt ismét szerepelnek olyanok is, amelyek akár otthonról is megoldhatóak.

Bővebben...

2021-ben kilencedszer hirdetjük meg „Mozdulj a klímáért!" felhívásunkat, a kampány célkeresztjében idén a Föld áll: úgy is mint az egyetlen szeretett bolygónk, és úgy is, mint az életet adó termőföld. Az elmúlt időszakban nagyon sok más feladatunk volt, így a kampány feladatain még dolgozunk a héten, de legkésőbb 2021. szeptember 3. péntekre ezek is megérkeznek. Az elmúlt évekhez hasonlóan a kampányidőszak az őszi szünet előtt egy héttel, 2021. október 15-én ér véget. 

Bővebben...

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések