Az Őrségtől a Nyárádmentéig 40 helyi akción több mint háromezer résztvevővel ültették el az Éghajlatvédelmi Szövetség közösségei a 2015-ös esztendő Világfáit, azaz a kocsányos tölgy egy (vagy több) csemetéjét.

 

Az érdeklődés a szervezők minden várakozását felülmúlta, s ugyan a kis facsemeték elültetése nem oldja meg az éghajlatváltozás problémáját, de ezek a kis szimbolikus lépések kifejezték azt, hogy a helyi közösségek felismerik a problémát és fontosnak tartják, hogy valódi lépések szülessenek.

 

Mik is azok a világfák? A világ- vagy életfa a hagyományainkkal köt bennünket össze. Ennek a hagyománynak a jövőbe vezetése, gyökereztetése volt az alapgondolatunk, mikor ezt a címet választották programjuknak. A valóságban a világfa az adott év fája, melyet az Országos Erdészeti Egyesület minden év végén közönségszavazással választ ki. Így 2015-ben a világfák a kocsányos tölgy csemetéi.
 
Az akció helyszínei átszőtték az országot, sőt idén két helyszínnel – Kalotaszentkirállyal és Nyárádszentlászlóval – már erdélyi közösségek is bekapcsolódtak a kampányba. 
 
A Világfák emléktáblái Sándor József Péter „Alkotász” keze munkáját dicsérik, aki ezeket is üveghulladék felhasználásával készítette el.
 
A Világfák 2015 kampánya a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósult meg

 

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések