A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség ismét meghirdeti Világfák kampányát.

 

Várjuk jelenlegi tagjaink és a tagság iránt érdeklődő szervezetek (önkormányzatok, társadalmi szervezetek és oktatási intézmények) jelentkezését! A programban a szövetség tagjai egy szimbolikus lépést tesznek a jövőért, melyen elültetik az év fájának egy csemetéjét, azaz 2015-ben egy kocsányos tölgyet.


A jelentkezést a mellékelt jelentkezési lap alapján várjuk 2015. március 12. csütörtökig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Az akció keretei között ismét szeretnénk, ha az Éghajlatvédelmi Szövetség önkormányzatai, társadalmi szervezetei és immár iskolái is együttműködve a helyi közösséggel minél több helyszínen ültetnének el egy-egy kocsányos tölgyet.

Az akcióhoz a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásának köszönhetően szerény mértékű, a jelentkezők számától függően 10-35 ezer forint közötti támogatást tudunk biztosítani.

 

Az 2014. március 14. és április 26. közötti akció keretein belül tagjainktól az alábbi közreműködést várjuk el minimálisan:

- Kocsányos tölgy facsemete beszerzése (ha gondot okoz, próbálunk segíteni.

- Helyi faültetési akció szervezése, mely kapcsolódhat más eseményhez, például a március 15-i ünnepséghez, a Víz Világnapjához, a Húsvéthoz vagy akár a Föld Napjához is;

- Szeretnénk, ha az eseményen minél nagyobb közösség venne részt, de legalább 10 fő részvételét elvárjuk;

- Az esemény fényképes dokumentálása;

- A közös sajtóközlemény továbbítása a sajtó helyi képviselőinek az akció végén.

 

Az akcióhoz az Éghajlatvédelmi Szövetség az alábbiakat biztosítja:

- Támogatás, megbízással – bruttó 10-35 ezer forint között a jelentkezők számának és a támogatási igények függvényében;

- Emléktábla – A program emblémájával, rogyasztott üveghulladékból, mely akár a facsemete mellé, akár az önkormányzat, szervezet irodájában elhelyezhető.

- Sajtóközlemény sablon.

 

Az év fája 2015-ben a Kocsányos tölgy - Quercus robur.

A kocsányos tölgy a mitológia égi isteneinek szent fája volt, tekintélyes példányai alatt gyakran tartottak rituális szertartásokat. Nem véletlen, hogy Linné a ’Quercus robur’ latin nevet adta neki, hiszen a ’robur’ szilárdságot, keménységet jelent. Részletek: http://www.azevfaja.hu/

 

A Világfák kezdeményezés emblémája hun életfa motívum felhasználásával készült. Minden növényi ábrázolás közül az életfa, más néven a világfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű. Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra. A mélylélektan a gyökér, törzs, korona hármasát a ösztön-én, én, felettes-én kifejeződéseként értelmezi. A világfa a magyar népmesék világképében az ÚT, amelyen a mesehős az égbe vagy az alvilágba jut.

 

Mellékletek:
Fájl letöltése (Vilagfak_jelentkezes.doc)Világfák jelentkezés[ ]86 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések