Megnyílt az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program újabb támogatási időszaka. Az első pályázatokat 2023. június 30.-ig várják.

 

Az előző felhívások során komoly sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok. Az EUCF korábbi időszakában 21 magyar települési önkormányzat, illetve önkormányzati konzorcium nyerte el a támogatást egy olyan körben, ahol a Közép-Kelet Európai régió másik 10 országával kell felvenni a versenyt.

 

Minden támogatásban részesülő település, illetve konzorcium 60.000 EUR összeg felhasználásával készítheti el éghajlatvédelemmel, megújuló energiával, energiahatékonysággal kapcsolatos beruházási koncepcióját. Nagyszerű lehetőség arra, hogy a helyi klímastratégiákban, SEAP vagy SECAP dokumentumokban megfogalmazott célok felé elindulhassanak. Az EUCF program az önkormányzatok összefogását is ösztönzi, hiszen a kisebb településeknek – erőforrásaik egyesítésével – lehetőségük van közös támogatási kérelmek benyújtására is. A kiírás nemcsak városok számára elérhető; azon települések, falvak konzorciumai is indulhatnak. 

 

Az immáron 5. felhívás 70 beruházási koncepció kidolgozását támogatja, összesen 4,2 millió eurós költségvetéssel; ebből a közép-kelet-európai régióban 28 pályázatot tudnak támogatni 1,68 millió EUR összegben. A tervek szerint a 6. és 7. felhívás megjelenése 2024. januárjában illetve novemberében várható; minden felhívás legalább 2 hónapig áll nyitva. 

 

A pályázatot angol nyelven, on-line kell benyújtani, ugyanakkor elkészítéséhez magyar nyelven szakmai segítséget, tájékoztatást lehet kérni a hazai nemzeti szakértőtől.
Hazai nemzeti szakértő: LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. - Kapcsolat: Szabó Valéria, Telefon: +36 30 232 0788, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a LENERG  Energiaügynökség Nonprofit Kft. 2023. május 24.-én tájékoztató webináriumot tart az EUCF 5. felhívása kapcsán, ahol az érdeklődők teljeskörű tájékoztatást kaptnak a pályázat menetéről, részleteiről. 

 

EUCF program központi, angol nyelvű honlapja: https://www.eucityfacility.eu/home.html

A felhívás itt érhető el: https://www.eucityfacility.eu/5th-call.html

 

Bővebb felvilágosítás
a programról általánosságban: 

Lajtmann Csaba - Éghajlatvédelmi Szövetség
30 232 6658 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

szakértői kérdésekben:

Szabó Valéria -  LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft.

30 232 0788 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések