Megnyílt az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program 4. - immáron utolsó - fordulója. A pályázatokat 2022. szeptember 30.-ig várják.

 

Az előző három felhívás során sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok. Eddig 14 magyar települési önkormányzat, illetve önkormányzati konzorcium nyerte el a támogatást egy olyan körben, ahol a Közép-Kelet Európai régió másik 10 országával kell felvenni a versenyt.

 

Minden támogatásban részesült település, illetve konzorcium 60.000 EUR összeg felhasználásával készítheti el éghajlatvédelemmel, megújuló energiával, energiahatékonysággal kapcsolatos beruházási koncepcióját. Nagyszerű lehetőség arra, hogy a helyi klímastratégiákban, SEAP vagy SECAP dokumentumokban megfogalmazott célok elindulhassanak. A mostani pályázóknak figyelniük kell néhány fontos újításra; például arra, hogy a korábbi kiírásokhoz képest a javasolt beruházási projektben az energiamegtakarításnak már nagyobbnak kell lennie, mint a megújulóenergia-termelésnek.

 

Az EUCF program az önkormányzatok összefogását is ösztönzi, hiszen a kisebb településeknek – erőforrásaik egyesítésével – lehetőségük van közös támogatási kérelmek benyújtására is. A kiírás nemcsak városok számára elérhető; azon települések, falvak konzorciumai is indulhatnak. Bár megyei önkormányzatok továbbra sem pályázhatnak, de szerepet vállalhatnak abban, hogy a megye területén lévő önkormányzatokból konzorciumot szerveznek és segítenek a konzorciumnak egy átfogó beruházási program megtervezésében.

 

A pályázatot angol nyelven, on-line kell benyújtani, ugyanakkor elkészítéséhez magyar nyelven szakmai segítséget, tájékoztatást lehet kérni a hazai nemzeti szakértőtől.
Hazai nemzeti szakértő: Vadovics Kristóf - GreenDependent Intézet.

Telefon: 20 512-1886, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és GreenDependent Intézet 2022. június 16.-án tájékoztató webináriumot tartott az EUCF 4. felhívása kapcsán, ahol az érdeklődők teljeskörű tájékoztatást kaptak a pályázat menetéről, részleteiről. A tájékoztató webinárium videofelvétele itt tekinthető meg:

 

A tájékoztatón Vadovics Kristóf, a GreenDependent Intézet ügyvezető igazgatója részletes tájékoztatást nyújtott a pályázati felhívásról; az előadás ezen a linken érhető el. 

 

A webinárium további részében előadást tartott két korábbi nyertes képviseletében Szűcs Anikó, szakmai vezető, Mórahalmi Városfejlesztő Kft.-től valamint Dr. Horváth Dániel, vezető projektmenedzser, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.-től is. A szakemberek a nyertes pályázatokról és a megvalósításhoz kapcsolódó tapasztalatokról tájékoztatta az érdeklődőket.

 

Az EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása programmal kapcsolatosan megjelent korábbi híreink itt találhatóak: http://eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/polgarmesterek-szovetsege

További fontos információk a programmal kapcsolatban: http://intezet.greendependent.org/hu/node/556

EUCF program központi, angol nyelvű honlapja: https://www.eucityfacility.eu/home.html

Bővebb felvilágosítás
Lajtmann Csaba - Éghajlatvédelmi Szövetség
30 232 6658 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vadovics Kristóf - GreenDependent Intézet
20 512 1886 - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Az EUCF projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 864212 szerződés keretében.

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések