Az EUCF - Városokkal a városokért – a helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című európai projekt első felhívására 2020. október 2.-ig várják a települési önkormányzatok és önkormányzati társulások pályázatait. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik a környező, a támogatásért velünk versengő országokban még kisebb az érdeklődés, így az első forduló pályázói nagyobb eséllyel juthatnak hozzá a támogatáshoz.

 

Pályázati kiírás célja, hogy lehetőséget biztosítson városoknak, településeknek illetve azok konzorciumainak éghajlatvédelemmel, megújuló energiával kapcsolatos konkrét beruházási koncepciók kidolgozására.  A program olyan települési önkormányzatok számára biztosít lehetőséget, melyek rendelkeznek SECAP-pal, SEAP-pal vagy konkrét célkitűzéseket tartalmazó helyi klímastratégiával.

Az EUCF ösztönzi az önkormányzatok összefogását is, így kisebb helyi önkormányzatoknak – erőforrásaik egyesítésével – lehetőségük van közös támogatási kérelmek benyújtására is.

Az EUCF nem a tényleges beruházásokat finanszírozza, hanem azok megfelelő előkészítését – (műszaki) megvalósíthatósági tanulmányok, jogi, gazdasági és pénzügyi elemzések, kockázatelemzés, stb. – egy beruházási koncepció kidolgozása révén.

Az EUCF projekt ideje alatt összesen négy alkalommal lehet pályázatot benyújtani a támogatási keretre, így a jelenleg nyitott (2020. május 25. – 2020. október 2.) felhíváson túl az alábbi időszakokban lehet a továbbiakban pályázni:

  • 2021. március-április
  • 2021. október-november
  • 2022. május-június

Az értékelés öt kritériumra támaszkodik:

  • beruházás mértéke
  • energiamegtakarítás volumene
  • irányítási struktúra kialakítása
  • érdekelt felek bevonása
  • az EUCF célkitűzéseivel való összhang

Az első kiírásra benyújtott pályázatok elbírálása 2020 decemberében zajlik. Azok, akik lemaradnak az éppen elérhető kiírásról vagy sikertelenül pályáznak rá, minden következő nyitott időszakban beadhatják pályázati anyagukat. Az esetlegesen sikertelen pályázatokról a bírálók visszajelzést küldenek, mely alapján módosítható – az újbóli beadásra kerülő - pályázat.

 A pályázatot angol nyelven, on-line kell benyújtani, ugyanakkor elkészítéséhez magyar nyelven szakmai segítséget, tájékoztatást lehet kérni a hazai nemzeti szakértőtől.

Hazai nemzeti szakértő: Vadovics Kristóf - GreenDependent Intézet. Telefon: 20 512-1886, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

EUCF - European City Facility - Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program honlapja: https://www.eucityfacility.eu/home.html

 

I. pályázati felhívás - határidő 2020. október 2. - https://www.eucityfacility.eu/apply-for-eucf-support/application-process.html

 

Az Éghajlatvédelmi Szövetség magyar nyelvű tájékoztató webináriuma a pályázati lehetőségről: http://eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/polgarmesterek-szovetsege/265-nagy-az-erdeklodes-az-energetikai-projektfejlesztes-palyazati-lehetosegere

 

További részletek az EUCF programról magyarul:  http://intezet.greendependent.org/hu/node/556

 

 

Az EUCF projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 864212 szerződés keretében.

Mellékletek:
Fájl letöltése (eucf_flyer_web.pdf)Városokkal a városokért kiadvány[ ]588 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések