Csatlakozzon iskolájával a szimbolikus utazáshoz 2016. október 10-14. között! 2016‐ban a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. A 2016. október 10-14. közötti akcióhét során a gyerekek zöld lépéseket, „mérföldeket" gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon - gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal, vonattal - mennek iskolába.

 

A virtuális Klímatúra ismét az ENSZ által rendezett Klímakonferencián ér véget Marrákesben decemberben, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak.

 

A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a környezettudatos mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez.

 

Jelentkezni a Jelentkezési lap határidőre történő kitöltésével lehet!

 

 

Jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/n3oNY4AHiHfe766M2

 

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 29. csütörtök

 

 

Papírmentes kampány – 2016-ban a kampányhét anyagait a papírtakarékosság jegyében elektronikusan küldjük el a résztvevő iskoláknak, és örülünk, ha az iskolák is így küldik be a legjobb pályaműveket. (Idén a zöld lépések gyűjtése is elektronikusan történik, nem lesz matricagyűjtő kiadvány és matricás ív.)

 

Ültess Világfákat! – Idén a kampányban résztvevő iskoláknak lehetőségük van, hogy a kampányhéten csatlakozzanak Világfák kampányunkhoz!

 

 

Részletek a korábbi kampányokról az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/mozdulj-a-klimaert és közösségi oldalán https://www.facebook.com/KlimaveddVelem olvashatók.

 

Az akcióhéten a legjobb egyéni és csoportfeladatok készítőit ajándékokkal díjazzuk.

A Mozdulj a klímáért 2016-os kampánya az Európai Unió támogatásával valósul meg, a kampány elemei nem tükrözik a támogató álláspontját.

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

Pártoló tagtelepülések