Európa 13 országából 186 830 diák kapcsolódott be az Európai Klímaszövetség kampányába és 2 249 609 zöld mérföldes lépéssel mutatott utat a felnőtteknek környezetünk megóvásáért. A kampányból a magyar fiatalok is kivették a részüket. Az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület által szervezett kampányhéten 73 iskola 13 791 tanulója 101 517 zöld mérfölddel jelképesen négyszer kerülte meg földünket. A fiatalok zöld lépéseit és üzeneteit az Európai Klímaszövetség képviselői 2015. december 3-án adják át az ENSZ klímaügyi felelősének a párizsi klímacsúcs Jövő Nemzedékek Napján.

 

- Minden várakozásunkat felülmúlta az iskolák érdeklődése kampányunk iránt, hiszen a résztvevők száma az előző évhez képest úgy emelkedett jelentősen, hogy a kampányt jóval szerényebb keretek között tudtuk meghirdetni – kezdte a magyarországi tevékenységek összefoglalását Lajtmann Csaba a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke. A hazai kampányhoz - a zöld lépések, mérföldek gyűjtésén kívül - játékos feladatok is kapcsolódnak. Az idei kampány fókuszában a párizsi klímacsúcs és az idei év fája, a kocsányos tölgy álltak. A résztvevő diákok szelfis üzeneteket készíthettek a párizsi klímacsúcsra, lerajzolhatták vagy leírhatták gondolataikat a tölgyről, vicces öko-képregényeket készíthettek és minden résztvevő iskola egy-egy közösségi akciót is megvalósított.

 

- A mai jeles napon, mikor a párizsi csúcs középpontjában a fiatalok állnak, a hazai kampány eredményeit is közhírré tesszük, hiszen az egyéni, kiscsoportos és közösségi feladatok legjobb alkotásait díjazzuk is. – folytatta Lugosi Bea a Reflex Egyesület programvezetője – A munkákat, 5 kategóriában több száz alkotást, 5 fős zsűri bírálta el és hozta meg döntését, mellyel 18 iskola diákjait díjazta. A díjazott munkákat a szervezők honlapjain és közösségi oldalán ismerhetik meg a résztvevők, a nagyközönség és a sajtó képviselői. A döntés nagyon nehéz volt, hiszen nagyon sok értékes alkotás érkezett, melyek mind művészileg, mind szakmailag kiválóan voltak kidolgozva. Egy-egy pályamű kiemelése nélkül javasoljuk, hogy szánjanak pár percet a díjazott pályaművek megismerésére.

 

Bővebb felvilágosítás::
Lajtmann Csaba Éghajlatvédelmi Szövetség
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 30 232 6658

A díjazott pályaművek bemutatása:
http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/
https://www.facebook.com/KlimaveddVelem

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

Pártoló tagtelepülések