Az Európai Klímaszövetség 2002‐ben indította el először a „Mozdulj a klímáért” (ZOOM‐Kids on the move for Climate) kampányát, melynek célja, hogy a gyerekek „zöld mérföldeket” gyűjtsenek környezetbarát közlekedéssel, ezzel járulva hozzá a klíma védelméhez.

2014‐ben a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. 

A 2014. október 13‐17. közötti akcióhét során a gyerekek és családjaik zöld lépéseket, „mérföldeket” gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon – gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal, vonattal – mennek iskolába és munkába. 2014‐ben is megkerüljük szimbolikusan a Földet a gyerekekkel az általuk összegyűjtött zöld mérföldek segítségével. Ez a virtuális

Klímatúra Bonnból, az ENSZ Klímatitkárságáról indul és Peru fővárosában, Limában az ENSZ által rendezett 20. Éghajlatváltozási Konferencián ér véget, 2014 decemberében, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak.

 

Csatlakozzon Iskolájával szimbolikus utazásunkhoz!

 

Amíg a "nagyok" csak beszélnek róla, addig a "kicsik" aktív lépéseket tesznek a klíma védelme érdekében. A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel egyidőben aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez.

 

Jelentkezni a Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre történővisszaküldésével lehet!

 

Jelentkezési határidő: 2014. október 3. péntek

Jelentkezési cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A jelentkezési lap elektronikusan is kitölthető és visszaküldhető. (A jelentkezési lap a cikk végén csatolva megtalálható!)

 

A kampány célterülete Baranya megye; Borsod‐Abaúj‐Zemplén megye; Csongrád megye; Győr‐Moson‐Sopron megye; Hajdú‐Bihar megye; Szabolcs‐Szatmár‐Bereg megye; Veszprém megye és Zala megye. A jelentkezéseket csak a célterület iskoláitól tudjuk elfogadni!

 

Részletek:

www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu

https://www.facebook.com/KlimaveddVelem

Mellékletek:
Fájl letöltése (Mozdulj_jelentkezesi.doc)Mozdulj jelentkezési[ ]32 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

Pártoló tagtelepülések