Az Éghajlatvédelmi Szövetség és két győri alapítója a Reflex Egyesület és az Ökológia Stúdió vállalta fel a Győrkőcfesztivál Zöld udvarának megszervezését, ahol sokszínű programmal várták az érdeklődő fiatal és idősebb Győrkőcöket. 314 kéznyomból készült el a Nagy fa közösségi festménye, újrapóló műhelyünkben 276 "ékszer" karkötő, nyaklánc vagy fejpánt készült és 136 platánkéregre írt vagy rajzolt üzenetet dobtunk a Rábába a Big jump nemzetközi akciójában.

 

Nagy fa 
Óriási móka volt színesre festeni a tenyerünket és annak lenyomatával segíteni a Nagy fa elkészítését! Háromszáztizennégyen segítettetek, köszönjük! Örülünk, hogy Ti is szeretitek a fákat, jó lenne belőlük még több a városainkban! 
 
Nagy ugrás
Idén épp a Győrkőc idejére esett a WWF Big jump - Nagy ugrás akciója. Miután a fesztiválon a fürdőzés a Rábában szigorúan tilos platánkéregre rajzolt és írt üzeneteket gyűjtöttünk,a melyeket az akció időpontjában a Radó-sziget kis hídjáról indítottunk el a folyón át a tenger felé.. 
 
Újrapóló műhely
Idén ismét óriási érdeklődés kísérte a újrapóló ékszerek készítését és ugyan a legmenőbb színek már szombat kora délután elfogytak a lelkesedés nem lankadt és szebbnél-szebb karkötők, hajpántok é nyakláncok készültek. 
 
Malmok a közösségfejlesztés fókuszában
Az év elején indult a Reflex közösségfejlesztési pályázata pápateszéri ökológiai központjában. A program egyik fókusza a helyi patakmalmokhoz kapcsolódik. A néhány éve elkészült malomkerék modell a Győrköcön is osztatlan sikert aratott.
 
REFLEXikon 
Míg a fiatalok a kézműves foglalkozásokon alkottak az idősebbek végignézhették a Reflex harminc évét bemutató vándorkiállítását. 
 
A legkörnyezetkímélőbb papír
A hatalmas érdeklődést jól jelzi, hogy az Ökológiai Stúdió idén csak vasárnapra kinyitó újrapapír merítő műhelyében az egy nap alatt készült annyi papír, mint tavaly az egész fesztivál alatt. 
 
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések