klimaCikkünkben bemutatjuk és megválaszoljuk a 2011-es és a jelenlegi felhívás során felmerült kérdéseket:
Milyen időszakban megvalósított projektekkel, programokkal lehet pályázni?
- Egy önkormányzat csak egy konkrét projekttel pályázhat, vagy mód van arra, hogy több kapcsolódó projektet is bemutasson?
- Egy önkormányzat hány pályázatot nyújthat be?
- Mivel jár a KlímaSztár 2011 elismerés?
- Hány díj kerül kiosztásra?
- Ki értékeli a pályázatokat?

 

- Milyen időszakban megvalósított projektekkel, programokkal lehet pályázni?
A felhívásban nincs kikötés a projekt megvalósulási idejére, viszont elvárás, hogy csak már megvalósult fejlesztésekkel lehet pályázni

- Egy önkormányzat csak egy konkrét projekttel pályázhat, vagy mód van arra, hogy több kapcsolódó projektet is bemutasson?
A felhíváson előnyt élveznek a több projektre, fejlesztésre épülő komplex önkormányzati programok. Ha a helyi tevékenységek mögött áll valamilyen stratégia, program – pl. kerékpáros közlekedéshez, környezetvédelemhez vagy energiához kapcsolódóan –, akkor nemcsak, hogy lehet, de egyben érdemes is az ennek keretében megvalósult tevékenységeket együtt bemutatni. Amennyiben nincs a programok mögött konkrét stratégia vagy program, természetesen akkor is lehetőség van arra, hogy a pályázó önkormányzat valamilyen rendezési elv alapján – pl. zöld település – együtt mutassa be magvalósított projektjeit. Amennyiben több projektet, fejlesztést szeretne bemutatni, kérjük az adatlap „3. Projekt bemutatása” fülének másolatain tegye meg.

- Egy önkormányzat hány pályázatot nyújthat be?
Nincs kikötés, hogy egy önkormányzat hány pályázatot nyújthat be, de ha a tevékenységek valamennyire is összefüggnek, célszerű egy pályázatban, együtt bemutatni őket (lásd előző kérdés).

- Mivel jár a KlímaSztár 2011 elismerés?
- A KlímaSztár elnyerése anyagi díjazással nem jár, a nyertes települések elismerésül oklevelet és egy, a felhívás eszmeiségét tükröző művészeti alkotást kapnak, melyet ünnepélyes rendezvény keretei közt nyújtunk át 2013 májusában.
- A díjazott települések részt vehetnek a 2014-es európai megmérettetésen. A 2011-ben kitüntetett Mórahalom, Veszprém és Újszilvás közül Mórahalom és Veszprém a hazai díj után 2012-ben az európai kitüntetést is átvehette.
- A kitüntetés lehetőséget adhat további pályázatok források sikeres eléréséhez.

- Hány díjat osztanak ki?
Legalább egy díjat kiosztunk, a díjazottak száma a beérkező pályázatok számától és azok minőségétől függ. (2011-ben 3 díjat osztottunk ki a települések lélekszámához igazodva.)

- Ki értékeli a pályázatokat?
A pályázatokat legalább 3 fős zsűri értékeli, a zsűriben való részvételre a területen jártas szakembereket kérünk fel.

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések