A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2019-ben – immáron ötödször – meghirdetett KlímaSztár felhívása az első olyan, mely az éghajlatvédelem egy konkrét területén, a települési zöldfelület-gazdálkodásban keres mintaértékű, megvalósult példákat. A települési zöldfelületeknek kiemelkedő szerepük van az éghajlat védelmében. A helyi klíma javításával szolgálják az alkalmazkodást, miközben segítenek a légszennyezés csökkentésében, és az éghajlatváltozásért is felelős szén-dioxid megkötésében, ártalmatlanításában.  A beadási határidő módosult: 2019. június 26. péntekig várjuk a pályázatokat!

 

KlímaSztár 2019 – Települések zöldfelületi mintái

Felhívás települési önkormányzatok és közösségek részére

 

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2019-ben – immáron ötödször – meghirdetett KlímaSztár felhívása az első olyan, mely az éghajlatvédelem egy konkrét területén, a települési zöldfelület-gazdálkodásban keres mintaértékű, megvalósult példákat. A települési zöldfelületeknek kiemelkedő szerepük van az éghajlat védelmében. A helyi klíma javításával szolgálják az alkalmazkodást, miközben segítenek a légszennyezés csökkentésében, és az éghajlatváltozásért is felelős szén-dioxid megkötésében, ártalmatlanításában.

 

A jelentkezőktől a felhíváshoz illeszkedő, környezeti fenntarthatóságot szolgáló fejlesztések, projektek bemutatását várjuk! Néhány lehetséges példa:

- Zöldfelület tervezési, gazdálkodási és gondozási minták;

- A települési zöldfelület növelését célzó fejlesztések;

- Települési zöldterületek sikeres megóvásához kapcsolódó kampány;

- Zöld épületek – zöldtetők, zöldhomlokzatok, zöldfalak kialakítása;

- Közösségi kertek kialakítása és fenntartása;

- Esőkeretek, csapadékvíz visszatartás zöldfelületekkel;

- Online települési fakataszter;

- Városi mezők, méhlegelők;

- Helyi védettség alá helyezett fák, fasorok, egyéb zöldfelületek;

- Innovatív lakossági szemléletformáló eszközök, programok a fenti témakörökben.

A felhívásra bármely hazai települési önkormányzat vagy közösség jelentkezhet, amennyiben szeretné a magyarországi KlímaSztár díjat elnyerni.

 

Jelentkezni a KlímaSztár 2019 adatlapjának kitöltésével és határidőre történő beküldésével lehet.

 

Módosított beküldési határidő: 2019. június 26. péntek

Beküldési cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Legyen a Ti közösségetek 2019 KlímaSztárja! A KlímaSztár elismerés anyagi díjazással nem jár, a nyertes települések oklevelet és egy, a felhívás eszmeiséget tükröző művészeti alkotást kapnak, melyet ünnepélyes rendezvény keretei közt nyújtunk át 2019 júniusában. A díjazott települések részt vehetnek a 2020-as európai megmérettetésen.

 

Csatlakozz az Éghajlatvédelmi Szövetséghez! Az Európai Klímaszövetség hazai hálózatában települési önkormányzatok és civil környezetvédő szervezetek működnek együtt helyi, területi és országos szintű projektekben és programokban.

 

KlímavédDVelem – Mindennap a Földért! – facebook.com/KlimavedDVelem - Közösségi oldalunkon a legfrissebb nemzetközi és hazai hírekkel, ötletekkel és lehetőségekkel várjuk az érdeklődőket.

 

További információ honlapunkon: www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu, e-mailben a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és a 06 30 232 66 58 telefonszámon.

 

 
Mellékletek:
Fájl letöltése (KlímaSztár 2019.doc)Klímasztár 2019 adatlap[ ]187 kB
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések