Győrszemerei, rábapatonai és tényői fiataloknak tartottunk képzést a környezetvédelem jegyében Tényőn. Az élménypedagógiára épített foglalkozásokon a fiatalok játszva ismerkedhettek meg korunk környezeti problémáival és a helyi megoldási lehetőségekkel.

 

Egy rövid sorozat végén Győrszemere és Rábapatona után érkezett el a képzés Tényőre, hogy a fiatalok a közösségfejlesztés és művészet után kicsit „kizöldüljenek”. A Nemzeti Művelődési Intézet által koordinált program nyár végi egyeztetésekor még több szabadtéri foglalkozást terveztünk , azonban ezek megvalósítását a kedvezőtlen időjárás és a korai sötétedés keresztülhúzta és bekényszerített bennünket a tényői IKSZT falai közé. A korábbi képzési alkalmak tapasztalataira építve próbáltuk a környezetvédelem témáját játékosan megközelíteni és összekötni olyan közösségfejlesztési feladatokkal, melyek egyszerre több területen szolgálták a résztvevő fiatalok fejlesztését.

Áttekintettük az ökológiai lábnyom kérdéskörét és elkészítettük a 3 település környezeti öröm és bánta listáit. A gondolatok hasonlósága rámutatott, hogy a települések nem csak földrajzilag helyezkednek el egymás közelében. A rendszerszemléletet egy palack ásványvíz életútelemzésével dolgoztuk fel játékosan. A fiataloknak projektfeladat is jutott, néhány hulladék felhasználásával meg kellett tervezni és valósítani egy tojás védelmét egy háromméteres szabadesés végére. A feladat mindhárom település csapatának sikerült. A képzést ízesítette a helyi konyha langallója és sztrapacskája, valamint a tényői csapattag, Bere Bence által készített meglepetéstorta.

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések