csatlakozókA közelmúltban Nagykanizsán egy kétnapos rendezvénnyel zárult a Millenniumi Fejlesztési Célokat (Millennium Development Goals – MDG) középpontba helyező uniós projekt, melynek partnerei között volt Bonn, Oxford, Potsdam, Villach és a házigazda Nagykanizsa városai mellett a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség is.

Horvátországi településekkel bővült az Európai Klímaszövetség Nagykanizsa közreműködésével

 

A közelmúltban Nagykanizsán egy kétnapos rendezvénnyel zárult a Millenniumi Fejlesztési Célokat (Millennium Development Goals – MDG) középpontba helyező uniós projekt, melynek partnerei között volt Bonn, Oxford, Potsdam, Villach és a házigazda Nagykanizsa városai mellett a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség is.


műhelymunka 

 

A kezdő napon a projekt résztvevői műhelymunkában elemezték a három év tapasztalatait, a megvalósult pályázat gyengeségeit, erősségeit és beszámoltak arról is, hogy egy-egy szervezet miképp tudta fejleszteni magát a projektnek köszönhetően. Szövetségünk is – miképp azt a záró konferencián egy rövid előadásban ismertettük – megerősödött a három év alatt, szorosabbra fűztük kapcsolatainkat külföldi és hazai partnereinkkel és a projektben résztvevő városok önkormányzataival, zöld szervezeteivel, több mintaértékű kezdeményezésüket megismerhettük.

 

Hasznos tapasztalat volt, hogy az önkormányzatok ismeretei a millenniumi fejlesztési célokat illetően bizony erősen hiányosak, így örömteli feladat volt, hogy ezen zöld, fenntartható gondolatokat minél több – közel félszáz – önkormányzattal ismertethettük meg.

 

gőzös    leszállás

 

A közös műhelymunka után a résztvevőket kellemes meglepetés várta; Magyarország leghosszabb kisvasút vonalán különvonattal Lentiből Csömödérre vonatoztunk és az erdei úton baráti hangulatban elevenítettük fel a háromévnyi közös munka legkellemesebb pillanatait. Később kanizsai barátaink a város legérdekesebb látványosságait és kiállításait mutatták meg nekünk, majd hazai ízekkel, egy közös vacsorával zártuk az első napot.

 

konferencia

 

A záró konferencián közel száz résztvevővel oszthattuk meg tapasztalatainkat. Fontos pillanata volt a napnak, hogy Nagykanizsa három horvát testvérvárosa Csáktornya, Daruvár, valamint Kapronca írásban is megerősítette együttműködési szándékát az Európai Klímaszövetséggel, mely szervezet egyik fő koordinátora volt a három éves projektnek. A most zárult projekt partnerei közül az Európai Klímaszövetség, Nagykanizsa, a Reflex Egyesület és az Éghajlatvédelmi Szövetség újabb városokkal és civil szervezetekkel együttműködve folytatják a Millenniumi Fejlesztési Célok népszerűsítését.

 

 Bővebben a Millenniumi Fejlesztési Célokról: KATTINTSON IDE!

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések