65 civil szervezet tiltakozását fejezte ki a közszolgálati rádió tervezett környezetvédelmi műsormegszüntetései ellen. A szervezetek a Magyar Rádió vezérigazgatóját kérik nyílt levelükben, hogy mérlegelje újra a műsorok megtartását.

A civil szervezetek azért fordultak a vezérigazgatóhoz, mert tudomásukra jutott, hogy két környezetvédelmi műsor megszüntetését tervezi a Kossuth Rádió. A közszolgálati rádió közeljövőben életbe lépő új műsorstruktúrájában a „Zöldövezet” és az „Esti beszélgetés a Földről” című környezetvédelmi magazinműsorok már nem kaptak helyet.

Dönsz-Kovács Teodóra, a Magyar Természetvédők Szövetségének fejlesztéspolitikai csoportvezetője szerint „A két programszám eltűnése a rádió palettájáról nem csak a közszolgálati alapdokumentumban foglaltaknak mond ellent, de radikálisan lecsökkenti annak a lehetőségét is, hogy az érdeklődő állampolgárok értesüljenek a Magyarországot és a világot érintő, lényeges környezeti történésekről.”

A megszüntetéseket azért is elfogadhatatlannak tartják a civilek, mert a közszolgálati csatornákon az elmúlt években a hasonló tematikájú műsorokkal szemben drasztikus redukálásokat tapasztaltak. Így egyre kevesebb médiaidő jut arra, hogy a hazánkra és közvetlen környezetünkre hatással lévő legfontosabb környezeti, társadalmi, és gazdasági programok környezetvédelmi aspektusai bekerüljenek a híradásokba.

A civil szervezetek levelük végén arra kérik Jónás Istvánt, hogy álláspontját azért is gondolja át újra, mert az idei rio de janeiro-i, huszadik ENSZ Környezet és Fejlődés Világkonferencia fokozottabban ráirányítja majd a világ figyelmét a környezetvédelmi és fenntarthatósági témákra.

További információ:
Dönsz-Kovács Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége, fejlesztéspolitikai csoportvezető, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/458-0730, 1/216-7297
Dóra Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, kommunikációs vezető, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/9-454-808, 1/216-7297

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések