2023-ban harmadik alkalommal népesült be a Reflex Ökológiai Központja a HUG fesztiválon, amely már a kezdetektől törekszik arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal terhelje meg környezetét. A Reflex Környezetvédő Egyesület, az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Magyar Természetvédők Szövetsége idén változatos zöld programokkal várta az érdeklődőket a Reflex Szalamházában, amelynek ajtaja először a fesztiválon nyílt meg a nagyközönség előtt, és amely beváltotta reményeinket: a nyári forróságban is kellemes klímával szolgált.

 

A játékos foglalkozások mellett, ahol a résztvevők kipróbálhatták a környezettudatos társasjátékokat, üzeneteket rajzolhattak és festhettek, több programunk is bemutatkozott:

A pápateszéri patakmalmok nyomában - Hogyan keressünk malmokat a georeferált kataszteri térképen? címmel "Malmos” Nagy Péter a Reflex Egyesület szakértője tartott előadást Pápateszér egykori 25 patakmalmáról.

 

Fókuszban az energia! címmel játékos foglalkozás keretei között beszélgettünk a közösségi energiáról és az energiaszegénységről Éger Ákossal, az MTvSz ügyvezető elnökével, Szalkai-Lőrincz Ágnessel, az MTVSZ közösségi energia munkatársával és Lajtmann Csabával a Reflex programvezetőjével.

A résztvevők megismerkedhettek többek között a nemzetközi SHAREs projekttel valamint az energiaközösségek témaköréhez kapcsolódó KÖZÖSSÉGI ENERGIA TUDÁSTÉR honlappal is.

 

Játékos foglalkozást követően, amelyben a természetalapú innovációkról beszélgettünk, és a városi fákhoz kapcsolódó játékos szituációs foglakozást tartottunk A fa érték! táblát avattunk az ökológiai központ öreg diófájánál. 
 
További képek a programjainkról:

 

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések