Idén is támogat magyar önkormányzatokat az Energy Poverty Advisory Hub program. A 2023-as pályázati lehetőségnek köszönhetően négy hazai települési önkormányzat aknázhatja ki a program által biztosított technikai segítségnyújtást az energiaszegénység elleni küzdelemhez.

 

Az energiaszegénység visszaszorítását célzó EPAH pályázati felhívására 27 uniós tagállamból jelentkezhetnek önkormányzatok valamint önkormányzatokkal szorosan együttműködő szakmai civil szervezetek. Az idei évben a program összesen 28 pályázatot - Európa 12 országából 49 települést - támogat. 

 

Míg tavaly egy magyar nyertes - Budapest VIII. kerület Józsefváros Önkormányzat  - számíthatott a technikai segítségnyújtásra, addig 2023-ban már négy hazai település élhet ezzel a lehetőséggel; az idei nyertes Bükkszentkereszt, Mátraterenye, Hatvan és Sátoraljaújhely olyan helyi szintű megoldásokon dolgozhatnak, amelyek hozzájárulhatnak az energiaszegénység leküzdéséhez. 

 

Az EPAH által kínált együttműködés révén a helyi önkormányzatok jelentős eredményeket érhetnek el, amelyek inspiráló példaként szolgálhatnak más, hasonló folyamatok megvalósítására törekvő döntéshozók számára. A szakmai segítségnyújtás legfeljebb 9 hónapig tart, melynek során a helyi önkormányzat, az EPAH csapata és egy szakértő civil szervezet szoros együttműködésben dolgozik a pályázatban megfogalmazott célok eléréséért.

 

Amennyiben szeretne többet is megtudni a nyertes városokról, régiókról, látogasson el az EPAH interaktív térképére.

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések