napos napokMi is a NAPOS napok?

Az Európai Solar Days felvilágosító kampány, mely a napenergia hasznosítást és az elektromos energia környezettudatos hasznosítását mutatja be, 2002-ben indult el Ausztriából a „Tag der Sonne” elnevezésű rendezvénnyel. Hamarosan egy nemzetközi szintű, közös erőfeszítésé nőtte ki magát több ezer helyi szervező részvételével, köztük a napenergia berendezéseket gyártókkal, az iskolákkal és a helyi hatóságokkal. Célja egy egész Európára kiterjedő figyelemfelkeltő és szemléletformáló kampány szervezése az “intelligens” energiahasználat népszerűsítéséért.

2010-ben a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata is csatlakozott a kampányhoz egy három éves projekt keretében. A Kötháló a „NAPOS napok” című projektjében arra vállalkozott, hogy ösztönözze és segítse a napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezését. Célunk, hogy az elkövetkező három év során számos akcióra, előadásra, beruházásra kerüljön sor, így buzdítva egyre több embert a napenergia, mint kimeríthetetlen energiaforrás használatára. Emellett reméljük, hogy programunk hozzájárul a társadalmi tudatosság növeléséhez.

Az első „NAPOS napok” rendezvénysorozatra 2011. május 5 – 12. között kerül sor. A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely felhívja a közönség figyelmét a napenergia hasznosítására. Rendezvény típusok lehetnek: szabadtéri rendezvények, oktatási programok, találkozók az önkormányzat/döntéshozók és az ipar képviselőivel.

Európai Solar Days Európában

Az Európai Solar Days 2002-ben indult el Ausztriából, a „Tag der Sonne” rendezvénnyel. Hamarosan egy nemzetközi, közös erőfeszítésé nőtte ki magát. Az első nagyszabású Solar Days-t 2008 májusában Európa 13 országában 4000 különféle eseménnyel ünnepelték. 2009-ben 15 ország 500000 állampolgára, 4500 civil szervezete több mint 7400 tematikus rendezvénnyel vett részt a kampányban. A jelenlegi törekvés az, hogy 2013-ra 21 ország részvételével kiterjesszék a projektet egész Európára.

A kampány harmadik felvonásának megvalósításában az alábbi országok vesznek részt: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország. Németország, Norvégia, Olaszország, Magyarország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

További részletek: NAPOS napok

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések