A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség idén is részt vett ernyőszervezete, az Európai Klímaszövetség éves taggyűlésén és nemzetközi konferenciáján. A háromnapos eseményen, melyet ezúttal Barcelonában rendeztek meg október elején, számos európai város küldöttsége megjelent. Az előadásokkal és worksoppokkal tarkított rendezvény „Connecting Cities ‒ Local Solutions for Global Challenges" szlogenje a települések közti együttműködés jelentőségére hívta fel a figyelmet; utalva többek közt arra, hogy közös erővel hatékonyabban tudunk fellépni az éghajlat változásával járó negatív hatások és az azt kiváltó okok ellen.

 

Szövetségünket a találkozón Laki György, Kajárpéc polgármestere s egyben a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség alelnöke; Grünceisz Zsuzsanna, pártoló tagunk, Győr-Moson-Sopron megye önkormányzatának munkatársa illetve Lugosi Beáta képviselte.

 

A konferencia programjának fókuszában idén olyan témák álltak, mint a körkörös gazdaság; az energiaátalakulás; a vízzel kapcsolatos feladatok és kihívások; a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása; a globális és helyi együttműködésekben fellelhető lehetőségek vagy a COP 24 nemzetközi klímakonferencia. Ezúttal is részt vettek a rendezvényen az Amazonas-menti őslakosok képviselői, akik felszólalásaikon, előadásaikon az Amazonas-medencében élő indián népcsoportokat érintő aktuális környezeti és emberjogi problémákról és a helyi érdekképviselet alakulásáról számoltak be.

 

 

Az Európai Klímaszövetség éves közgyűlése, melyen a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség részéről Lugosi Bea számolt be a szervezet hazai kampányairól, „Barcelonai Nyilatkozat" címmel jóváhagyott és kiadott egy dokumentumot is, melyben a hálózat tagjai megerősítik az éghajlatvédelem iránti elkötelezettségüket, ugyanakkor tagállami és európai szinten is hatékonyabb támogatást és fellépést sürgetnek a klímavédelem érdekében. A dokumentum fordításán dolgozunk, rövidesen magyarul is közzétesszük és eljuttatjuk tagjainknak.

 

A nyilatkozat arra is kéri az európai döntéshozókat, hogy ratifikálják a bennszülött és törzsi népekről szóló 1989. évi Egyezményt az Amazonas-menti őslakosok jogainak védelmében.

 

Az esemény fényképalbuma ITT!

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések