Rendhagyó órát tartottunk a természet védelméről a győrszentiváni Móricz iskola harmadikosainak és negyedikeseinek. Az óra alapjául a Magyar Természetvédők Szövetségének Őrzők kiállítása szolgált, melyet a Madarak és Fák napja alkalmából a napokban az iskolában vendégeskedik.

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa „Őrzők” című közös kiállítása a természet sokszínűségéről, a természetvédelem ezer arcáról és a természetért harcolók mindennapos küzdelméről szól.
 
A Magyar Természetvédők Szövetsége több mint száz környezet- és természetvédő szervezet közössége. Küldetése a természet egészének védelme és a fenntartható fejlődés megvalósulásának elősegítése. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve részt vesz nemcsak hazánk, hanem Európa természetvédelmi összefogásaiban is. Ennek az összefogásnak egyik szép példája az Őrzők kiállítás is.
 
A kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó órán elmondtuk, hogy a biológiai sokféleség csökkenését csak úgy lehet megállítani, ha csökkentjük a természeti erőforrások használatát és több teret hagyunk a természetes folyamatoknak. Az európai mintákat bemutató tablók között megálltunk a két magyar Őrzőnél és a helyi természeti kincseket is megemlítettük, hiszen az iskola közvetlen környezetében a napokban virágzik az árvalányhaj és több kosborféle, amit a diákok is jól ismernek köszönhetően az iskolában zajló kiemelkedő környezeti nevelési munkának. 
 
A kiállítás jól mutatja, hogy bár Európa szerte számtalan különböző problémával állunk szemben a természetvédelem területén, mégis saját egyéni és közösségi szintünkön mindannyian tehetünk a természet megóvásáért. 
 
A kiállítás a Magyar Természetvédő Szövetségének programjának keretei között valósult meg, melyet az Európai Unió és a Földművelésügyi Minisztérium
Zöld Forrás programja támogat.
 

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések