Huszonnyolcadik alkalommal rendeztek országos találkozót a civil zöld szervezetek és először határainkon túl Kalotaszentkirály-Zentelkén. Fáradtan, de lélekben feltöltődve érkezett haza a Reflex Egyesület és az Éghajlatvédelmi Szövetség csapata Erdélyből, ahol mi is kivettük részünket a négynapos programból: jól sikerült az Alkalmazkodó közösségek címmel rendezett szakmai fórumunk a klímaváltozásról, a zöld mozgalom egésze megismerhette REFLEXikon kiállításunkat, és az adománybüfénkben ismét hódított a vírágvíz és a desca hungarica.

 

Több mint száz zöld civil szervezet közel ötszáz képviselője találkozott Kalotaszentkirályon a 2018-as Zöld Országos Találkozón. Mi tizenegy fős csapattal érkeztünk nagy örömünkre velünk tartott az Éghajlatvédelmi Szövetség két polgármestere és a Reflex Egyesület egyik olyan alapítója is, aki korábban még nem volt ilyen rendezvényen.

 

 

Csapatunk főhadiszállása a lakodalmas terem volt, itt állítottuk fel a REFLEXikon kiállításunkat, itt rendeztük be adománybüfénket és ez volt szakmai fórumunk helyszíne is.

 

 

A REFLEXikon tablói mellett jó volt elbeszélgetni a Reflex elmúlt harminc évéről és megindító volt látni, hogy csal mosolyt vagy könnycseppet valakinek az arcára a tablók képeinek emléke.

 

 

A rövid elődadások után jó hangulatú fórumbeszélgetés alakult ki az Alkalmazkodó közösségek címmel rendezett éghajlatvédelmi fórumon, ahol a résztvevők gyakorlatias tanácsokkal gazdagabban távozhattak.

 

 

Emlékezetes közösségi programja marad a találkozónak a faültetés a Kalota partján, ahol a észtvevő szervezetek neveivel feldíszített szomorúfűz csemetéket ültettünk el.

 

 

 

Az adománybüfénk sztárja ismét a virágvíz lett, ami ezúttal friss a pitypangból és ibolyából, valamint szárított hibiszkuszból, rózsasziromból és csipkebogyóból készült. De jól fogyott a desca hungarcica, azaz a zsírosdeszka is. A szombat esti Mangalica koncert közönsége és az azt követő spontán buli pedig az alkoholos frissítők készleteit is kimerítették. 
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni a lelkes önkéntes csapatunknak a segítségét, amivel hozzájárultak programjaink sikeréhez! 
 
További képek az esemény fényképalbumában: https://photos.app.goo.gl/M9XWZTquxpsLxO0g1

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések