2016. április 29. és május 1. között több mint hatszázan találkoztunk Őriszentpéteren a Zöld Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozóján. A nagyszabású rendezvény szervezői között ott voltak a Reflex és az Éghajlatvédelmi Szövetség munkatársai és önkéntesei is. Ugyan a korán érkező szervezőket még havas eső fogadta, de a találkozó első napjának reggelén már a napsugarak várták az érkezőket, amik aztán velünk is maradtak szinte a találkozó végig.

 

 

Néhány éve több célt fogalmaztunk meg a zöld civil közösség megújításhoz és az OT eredményei alapján úgy tűnik, hogy sikeresek lehetünk, hiszen még a tavalyi tokaji találkozónál is több fiatal jött el közénk, akik azt a nemes, de egyáltalán nem könnyű terhet is a vállukra vették, hogy a 2017-ben maguk rendezzék meg éves találkozónkat. Hasonló siker, hogy ismét sikerült nyitni a helyi közösségek felé és az őrségiek nem csak részvételükkel, hanem önkéntes munkájukkal is hozzájárultak a programokhoz.

A találkozó szakmai programjaiból a Reflex vizes témákkal vette ki részét: szakmai kirándulást,  szekcióprogramot szervezett.

 

A találkozón a közreműködésünk fő „csapása" a közösségi programokhoz kapcsolódott, velünk tartottak a Vaskakas Bábszínházzal és a Kajárpéci Vízirevüvel készített előadásaink.
Előzetesen sokáig keresgéltük, milyen helyszínt válasszunk a bábszínház előadásához, a keresgélés után választott tornateremből aztán a napsugarak kicsalogatták a bőbeszédű diófa meséjét a természet fákból alkotott díszlete elé.

A győri bemutatók után az előadás az OT résztvevőinek és a helyieknek is mosolyt csalt az arcára.

 Természetesen a Kajárpéci Vízirevüvel készített legújabb előadásunk a Dzsungel könnye - avagy: többet ésszel, mint láncfűrésszel! is velünk tartott Őriszentpéterre.

A „tudományos-fantasztikus vásári konzekvencia" az OT legsikeresebb produkciója volt, a zsúfolásig megtelt nézőtéren szinte még a csillárokon is lógtak.

A helyi polgárőrökkel az Országos Találkozó fő helyszínén a művelődési háznál állítottuk fel közösen a városka májusfáját.

Az Zöld OT legnagyobb csapatképe is a májusfa állításánál készült.

Adomány kávézónkban a találkozó ideje alatt méltányos- és helyi kereskedelemből származó termékekkel vártuk az érdeklődőket.

A kávé, tea és zsíros deszka mellett a kínálatunk sztárja volt a virág-limonádés üvegünk, amiből ki-ki magának csapolhatott egy kis frissítőt.

 

A sok pozitív visszajelzés, melyet a találkozón és a találkozó utáni kaptunk, megerősít bennünket, hogy jó úton járunk! Örülünk és köszönjük a Reflex Egyesület és az Éghajlatvédelmi Szövetség munkatársainak és önkénteseinek a segítséget.

 

Külön köszönet a találkozó főszervezőinek: a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesületnek és a Magyar Természetvédők Szövetségének, hogy partnerként számított ránk a találkozó szervezésében!

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések