Gyors és pozitív válasz érkezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztálytól kérésünkre: a magyar tárgyalódelegáció támogatja az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) 2016. április 11-13. közötti ülésén azt a Dél-Afrikai Kormány által beterjesztett javaslatot, hogy az IPCC készítsen Speciális Jelentést a Városok és a Klímaváltozás kapcsolatáról.

 
„Tisztelt Elnök úr!
 
Köszönettel vettük levelét, és örülünk, hogy aktívan követik az IPCC tárgyalásait. A Nairobiban rendezendő konferencián a magyar IPCC Büró tag, Dr. Ürge-Vorsatz Diana, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Országos Meteorológiai Szolgálat egy-egy képviselője vesz részt.
 
Special Report-ok kapcsán már a februári, genfi IPCC Büró ülésre készülve azt az álláspontot alakítottuk ki Ürge-Vorsatz Diana professzor asszonnyal egyetértésben, hogy a városokkal foglalkozó témajavaslat különösen fontos lenne Magyarország számára, részben az Ön által is részletezett okok, részben a hazai szaktudás – és ezáltal potenciális hozzájárulás – lehetőségei miatt. Az álláspontunk azóta nem változott, így a témajavaslatot a plenáris ülésen is támogatni fogjuk.
 
Lukács Ákos főosztályvezető úr megbízásából,
Üdvözlettel,
Huszár András”

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések