Januári képzésünkön újabb két KlímaSztár települést ismerhettek meg a képzéssorozat részvevői. A dél-alföldi településeken a fókuszban a fenntartható energiagazdálkodás állt. A klímára ismét nem lehetett panasz, hisz az időjárás ismét napos oldalával segítette, hogy a teremben töltött órák mellett a terepen ismerhessük meg a helyi jó példákat.

A rendezvény első részében előadásokon tekintettük át az éghajlatvédelmi fejlesztésekre várhatóan rendelkezésre álló forrásokat, és ezek ismeretében műhelyfoglalkozáson kis- és nagy csoportban szedtük vázlatba a lehetséges közös tevékenységeket.

Szabó István derekegyházi polgármester idegenvezetésével betekintést nyerhettünk a megújuló energiaforrások helyi hasznosításba. A helyi szintű fenntartható biomassza hasznosítás során a korábban a kitermelés helyszínén elégetett fás szárú hulladékot először aprítják és szárítják, majd a több közösségi intézményben használják tüzelőanyagként.

A képzéssorozat derekegyházi résztvevője Kovács Sándor fakultatív reggeli programként betekintést engedett a helyi fűszerkeverék összeállításba.

A képzési alkalom Pitvaroson zárult, ahol Radó Tibor polgármesterrel a helyszínen vitathattuk meg a császárfa hasznosítási lehetőségeit és a páréves tapasztalatot.

Pitvaroson betekintést nyertünk a középületek komplex megújuló energia hasznosításába, ahol a napkollektorok, napelemek és hőszivattyúk egyszerre segítik a középületek villamos- és hőenergia szükségletének kielégítését.

A Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával megvalósuló képzéssorozat dél-alföldi eseményéről még több kép: https://goo.gl/ljAZr1

A képzéssorozat kora tavasszal az észak-magyarországi Baskón zárul.

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések