Jelenleg még nem tudjuk, hogy sikerül-e Párizsban megállapodniuk a világ vezetőinek, de azt már igen, ha sikerül is elfogadniuk a tervezett megállapodást, az biztosan kevés lesz a probléma megoldásához. Ez még jobban megerősíti azt az alapvetésünket, hogy a változást egyéni és helyi közösségi szinten kell elkezdenünk.Az Éghajlatvédelmi Szövetség csatlakozott a Föld Barátainak kezdeményezéséhez és mécseskép akciójával arra hívja fel a figyelmet, hogy a megújuló energiaforrások, különösen a napenergia, már ma valós alternatívái a környezetszennyező energiaforrásoknak.

 

„A mai napon a Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, Párizsban és Magyarországon is. Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól. Ezért olyan széleskörű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetniük a nemzeti döntéshozóknak, amellyel elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújuló energia kezdeményezéseket„ – mondta Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége klíma-energia programvezetője.

 

„A magyar kormányzat csak akkor mondhatja el magáról, hogy érdemi, hatékony klímavédelmi lépéseket tett, ha széleskörűen támogatja a lakossági energiatakarékossági beruházásokat úgy, hogy a tartalékokkal nem rendelkező, hitelképtelen energiaszegény családok kiemelten hozzáférhessenek e támogatásokhoz. Továbbá ha a hulladék megelőzést prioritássá teszi az égetéssel szemben.” – hívta fel a figyelmet Botár Alexa.

 

Az MTVSZ klímacsúcshoz kapcsolódó programja részletei, javaslatok Magyarország hatékony klímavédelméhez: www.mtvsz.hu/parizs_fele

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések