A Magyar Természetvédők Szövetsége, az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Klímabarát Települések Szövetsége konferenciát szervez, melynek fókuszában a közösségi energetikai fejlesztések állnak. A rendezvényen az Éghajlatvédelmi Szövetség két vezető tisztviselője - Radics László répceszemerei polgármester és Lenkey Péter az ÉMFF Alapítvány vezetője - is előad. A találkozó meghívójáért és a jelentkezési lapért kattintson!

MEGHÍVÓ

Hazai energetikai fejlesztések a közösségekért országos konferencia

konferenciát szervez, melyre tisztelettel meghívjuk.

Időpont: 2015. december 2., 10:00 - 15:00

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A rendezvény ingyenes, de jelentkezéshez kötött.

Jelentkezés a http://goo.gl/forms/Bn6jH3bx5o oldalon levő online jelentkezési lap kitöltésével, legkésőbb 2015. december 1-ig.

További információ: Botár Alexa, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 1-216-7297

9:30 – 10:00    Érkezés, kávészünet

10:00 – 11:00  A KEHOP energetikai prioritásai, pályázati tervei. A megújuló energia támogatási rendszer aktuális tervei (METÁR)

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (megerősítésre vár)

11:00 – 11:30  Hogyan segíti az MTVSZ Közösségi Energia programja a hazai energia kezdeményezéseket, kiemelten önkormányzatoknál?

Botár Alexa, klíma-energia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége

11:30 – 12:30  Közösségi energia és szemléletformálási újabb jó magyar példák

Energiahatékonysági, megújuló energia projektek közösségi ill. önkormányzati megvalósításban, 10-10 perces előadások, majd kérdések-válaszok

Előadók: Lenkey Péter, Éghajlatvédelmi Szövetség; dr. Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere; Radics László, Répceszemere polgármestere

12:30 – 13:00  Büféebéd

13:00 – 14:30  Kerekasztal-beszélgetések World Café módszerrel

A konferencia résztvevői 3 csoportra oszlanak, és a témavezetők facilitálásával beszélgetnek az alábbi témákban, a délelőtt elhangzottakra is építve. 3 x 30 perc: a 3 téma párhuzamosan fut 30 percen át, ezután a csoportok téma-asztalt cserélnek, forgószínpad-szerűen.

1.      Energia szemléletformálás hatékonyan

2.      Önkormányzati energiahatékonysági és megújuló energia projektek pénzügyi, adminisztratív kihívásai és megoldási javaslatok

3.      Megújuló energiatermelés, pályázatok, METÁR javaslatok

14:30 – 15:00  A kerekasztal-beszélgetések összegzése és zárás

A csoportok témavezetői rövid beszámolói és következtetések, javaslatok záró gondolatokkal

A konferencia levezető elnöke: Farkas István, ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége

További információ a Közösségi Energia programról: www.mtvsz.hu/kozossegi_energia, www.communitypower.eu

A rendezvény tartalmáért egyedül a szervezők felelnek, az nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját. Sem az EASME, sem az Európai Bizottság nem tehető felelőssé a hordozott információkkal ill. azok felhasználásával kapcsolatban.

Mellékletek:
Fájl letöltése (Kozossegi_energia_Dec2_program_vegso.doc)Meghívó - Közösségi energia[ ]161 kB