Az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Egyesület zöld programokkal színesíti 2015. szeptember 12-én szombaton a győrszemerei Szüreti Napot. Az esemény része a Magyar Természetvédők Szövetségének kampányának, mely több rendezvény után Túrkevéről érkezik Győrbe, hogy a győrszemereieknek és a rendezvény látogatóinak is lehetősége legyen, hogy személyes üzeneteket fogalmazzanak meg az év végi párizsi klímacsúcs résztvevőinek. A zöld üzeneteke mellett kézműves foglakozással is várjuk az érdeklődőket, akik az elkészült alkotásokkal segíthetnek feldíszíteni életfánkat.

 

Küldj zöld üzenetet a világ vezetőinek

 

2015 decemberében az ENSZ klímacsúcson Párizsban a világ döntéshozói egy új nemzetközi éghajlatvédelmi megállapodásról döntenek. A jelenleg asztalon levőnél azonban nagyobb elköteleződés szükséges a klímaváltozás kordában tartásához, a fejlődő országok klímavédelmi segítéséhez és az energia-forradalomhoz, azaz hogy a ma még fosszilis alapú gazdaságainkat biztonságos, energiatakarékos és tiszta energiákon alapulóvá alakítsuk, amelyben a lakosoknak, közösségeknek érdemi beleszólásuk van energiaellátásukba.

 

Egyre több lakos és közösség, szerveződés hallatja szavát és vesz részt a gyakorlati éghajlatvédelemben, azaz mutat példát az energia-forradalomban energiatudatos életmódjában, háztartásában, településén. Ezért Párizsig a Föld Barátaival együttműködésben eljuttatjuk a lakosok, közösségek üzeneteit a döntéshozóknak, hogy a valódi energia-forradalmat és a közösségek munkáját a jelenleginél jobban segítsék elő Párizsban és azon túl.

Az MTVSZ és tagszervezetei „Üzenj Te is Párizsra” akciókörútja keretében a hazai lakosság üzenhet a párizsi klímacsúcsra, kiállítás keretében bemutatjuk az éghajlatvédelem és a nemzetközi fejlesztés összefüggéseit, a Föld Barátai nemzetközi zöldszervezet segítségével őslakosok és más, klímaváltozás által érintett csoportok üzeneteit.

 

Az Ökodiplomácia – „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” projekt további elemeiről ahttp://mtvsz.hu/parizs_fele  oldalon olvashat. A kampány az Európai Bizottság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium finanszírozásával valósul meg.

 

 

Segíts felöltöztetni életfánkat

 

Kapcsolódj be a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kreatív műhelyébe és segíts felöltöztetni életfánkat! Hozz el egy szép lehullott falevelet, vagy alkoss velünk! A kézműves foglakozás keretei között Győrszemerén kvilling technikával készített díszeket készítünk. A műhely megvalósítását az Európai Unió EuropeAid programja támogatja.

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések