Az Éghajlatvédelmi Szövetség sajtóközleménye - 2015. július 3. - A Magyar Természetvédők Szövetsége elindította online petícióját a közösségi energia-forradalomért, amellyel az év végi párizsi ENSZ klímacsúcsra készülő hazai és nemzetközi döntéshozóktól a jelenleginél nagyobb elkötelezettséget követelnek. A kezdeményezést kiemelten támogatja az Éghajlatvédelmi Szövetség, amely a témával kiemelten foglakozik a Győrkőcfesztivál Ökoligetében található udvarában is. 

 

A helyi települések, lakosok, közösségek jóval többet tettek eddig a közösségi energia-forradalomért, előrébb járnak, mint kormányaik, döntéshozóik.  Közben pont a lakosság kénytelen megfizetni az éghajlatváltozás hatásainak és a kormányok klímavédelmi látszat-cselekvéseinek kárát, valamint egyre több az éghajlati menekült is. Fel kell gyorsítanunk az átmenetet az alacsony energiafogyasztású, megújuló energián alapuló gazdaságba, ezért hívjuk fel a fejlett országok kormányait és döntéshozóit a probléma méretével arányos cselekvésre, vállalásokra.

 

Ugyanakkor az éghajlatvédelmi cselekvés sok esetben tévútra megy azáltal, hogy a döntéshozók inkább a fosszilis- és atomlobbi szavára hallgatnak és ezeket a tévutakat támogatják. Sajnos ez látható volt az elmúlt évekbeli klímacsúcsokon, az idei párizsi klímacsúcsot előkészítő találkozókon és a G7 tárgyalásokon is.

 

A petícióhoz bárki csatlakozhat a következő oldalon: http://www.mtvsz.hu/peticiok

 

A Győrkőcfesztivál interaktív közösségi energia kiállításán bemutatjuk, mit tud egy passzívház, mikor és hogyan érdemes hőszivattyút, napkollektort vagy éppen tömegkályhát telepíteni. Számos hazai és nemzetközi energiatakarékossági és megújuló energiás jó példa mellett az érdeklődőket ingyenes szalmabála-építészeti tanácsadással is várjuk a fesztivál Ökoligetében!

 

A közösségi energia lényege, hogy az energia ellátással, energia rendszerekkel kapcsolatos döntéseket az emberek kezébe adja. Benne rejlik jelenlegi energia-rendszerünk megváltoztatásának lehetősége, a valódi energiabiztonság, energiafüggetlenség.

 

További információ:

Lajtmann Csaba elnök, Éghajlatvédelmi Szövetség, 06 30 232 6658Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/

https://www.facebook.com/KlimaveddVelem

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések