„Minden évben növény- és állatfajták ezrei tűnnek el, amelyeket nem ismerhetünk többé, amelyeket gyermekeink nem láthatnak, amelyek örökre elvesztek.” Ez csak egy gondolat Ferenc pápa 2015 június 18-án Laudato si’ – Áldott légy! – címmel közzétett enciklikájából. Szomorú a győri aktualitása, a Püspök erdő tervezett irtása, ahol a tervezett kajak-kenu pálya az eddigi adataink alapján 35 védett és fokozottan védett fajt veszélyeztet. A Püspökerdő fái azonban még állnak, még megmenthetőek! Ahhoz, hogy az erdőt gyermekeink is láthassák, most kell kiállnunk a Püspökerdőért! 

 

Légy ott! 
2015. június 26-án pénteken 10:00 órakor tartja következő ülését Győr város közgyűlése a városháza dísztermében.  Az ülés nyilvános, azon bárki részt vehet. Szeretnénk, ha csendes jelenlétünkkel minél többen tiltakoznánk a tervezett környezetkárosítás ellen. Szerencsére a napirendi pontok között a Püspökerdő irtásához kapcsolódó szabályozási tervmódosítás egyelőre nem szerepel, és ha sokan leszünk, talán később sem kerül a közgyűlés elé.
 
Üzenj a képviselőknek!  
Mond el a győri képviselőknek, hogy nem értesz egyet a tervezett fejlesztéssel, azzal, hogy a kajak-kenu pályáért a Püspökerdő harminc hektáros részét kiirtsák. Ha lehetőséged van, tedd meg ezt szóban, ha nincs, írj egy e-mailt saját gondolataiddal, vagy akár használd, másold át a mi mintánkat.
 
Mintalevél a képviselőknek
Tisztelt Képvisel Úr (Asszony)!
Szeretném megkérni Önt, hogy ne támogassa a Püspökerdő 30 hektáros kiirtásával tervezett kajak-kenu pálya kialakítását elősegítő szabályozási tervmódosítást (SZTM 2014-052). A tervezet ellentmond Győr összes fejlesztési dokumentumának, többek között a tavaly ősszel elfogadott Integrált településfejlesztési Stratégiának, mely a Püspökerdőt kiemelten óvandó területként nevesíti. A Püspökerdő Győr tüdejeként friss levegőt biztosít a városnak, kiváló pihenő és kirándulóhely és sok védett fajnak biztosít élőhelyet! A tervezett beruházással mindezek eltűnnének, a Mosoni-Duna holtág pedig elvesztheti „egyedi tájérték” besorolását.
Tisztelettel: XY
 
Győr képviselőinek e-mailes elérhetősége (forrás: gyor.hu)
Bárány István független Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borkai Zsolt FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borsi Róbert FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Diligens Tibor FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Dézsi Csaba András FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Neupor Zsolt DK Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Sik Sándor FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Somogyi Tivadar FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fekete Dávid FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fodor Roland  JOBBIK Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gancz Tamás FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Glázer Tímea DK Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hajszán Gyula FIDESZ-KDNP -
Juhász István MSZP-EGYÜTT Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kalmár Ákos FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kovács Tamás FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pollreisz Balázs MSZP-EGYÜTT Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Radnóti Ákos FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rózsavölgyi László FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szabó Jenő FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeles Szabolcs FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Takács Krisztián JOBBIK Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Takács Tímea FIDESZ-KDNP Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Varga Márk MSZP-EGYÜTT Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések