Felhívás!

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség a napokban ünnepli egyéves születésnapját. A környezetvédő szervezetek és önkormányzatok által alakított szövetség várja azon helyi közösségek, önkormányzatok jelentkezését, akik saját területükön tesznek, vagy szeretnének tenni az éghajlat védelméért.

A szövetség célja kettős. Egyfelől azt szeretnénk, ha helyi szinten az önkormányzatok, helyi közösségek és a térségi környezetvédő szervezetek együttműködésében olyan fejlesztések valósulnának meg, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozásért felelős gázok kibocsátásnak csökkentéséhez. Másfelől az Európai Klímaszövetségen keresztül szeretnénk bekapcsolódni abba a globális partnerségbe, mellyel az Amazonas-menti őslakosokat igyekszik a szövetség segíteni környezeti és kulturális értékeik megóvásában, hiszen ezek az esőerdővel borított területek kulcsfontosságúak a Föld klímájának védelmében.

A szövetség nyitott, így természetesen olyan települések, közösségek érdeklődését is szívesen fogadjuk, akikkel idáig nem kerületünk kapcsolatba. Tagjaink tapasztalatcseréjén keresztül megismertetjük egymással és másokkal a pozitív példákat, helyi erőfeszítéseket.

A szövetséghez csatlakozó települések bekapcsolódhatnak helyi, országos és európai kampányainkba, melyek közül országosan több városban bemutatott Jégkocka akció vált a legnépszerűbbé.
Még idén novemberben hazánkban is meghirdetjük az Európában nagy népszerűségnek örvendő KlímaSztár (ClimateStar) felhívást, melynek célja, hogy a legjobb – önkormányzatok közreműködésével megvalósult – éghajlatvédelmi fejlesztéseket díjazza. Emellett egy nemzetközi program részeként iskolai akciónapokat és lakossági tájékoztatókat tervezünk az éghajlatvédelem és a globális igazságosság témainak bemutatására.

 

Csatlakozzon hozzánk!
Várjuk megkeresését az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség
9024 Győr, Bartók Béla utca 7.
Lajtmann Csaba, elnök
Tel.:96/316-192
Mobil: 30/232-6658
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések