A győri Reflex Környezetvédő Egyesület, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ fotópályázatot hirdet!

Mit jelent napjainkban a szegénység és a gazdagság? Ezek a fogalmak különböző korokban és helyeken mást és mást jelentettek.

Az ókorban például az számított gazdagnak, akinek sok rabszolgája volt, a középkorban az, akinek sok földje, a kapitalizmus kezdeti korszakában pedig az, aki sok házat birtokolt.

Napjainkban a föld, a házak, a munka, a fogyasztási cikkek, mind megvásárolhatóak, tehát úgy tűnik, hogy a gazdagság mércéje a pénz. De vajon tényleg ilyen egyszerű a dolog, ilyen egyértelmű és egyszerű értékrendszerben élünk? Nyilvánvalóan nem, hiszen pl. egy tanulmány kimutatta, hogy a világ legtöbb pénzzel rendelkező embereinek a legfőbb vágya, hogy tiszta víz mellett éljenek.

Azok az értékek amelyek fontosak nekünk, pénzzel megszerezhetőek? Nagyobb boldogság egy drága autóban ülni az autópályán, mint biciklizni egy folyó mellett?

Arra kérünk, hogy fedezzétek fel fényképezőgéppel azt a világot, amely számotokra a szegénységet, illetve a gazdagságot jelenti! Lehetséges, hogy olyan téma kerül lencsevégre, amelyben a pénz több bajt okoz, mint örömet (szegény gazdagok).

Juttassátok el hozzánk a képeket!

Technikai feltételek:

- Minőségi elvárás az 5 megapixeles méret, és a jpg vagy tif  formátum.

- Egy személy maximum 10 digitálisan készített fényképpel pályázhat.

A pályázat benyújtása:

- Pályázni kettő kategóriában lehet: 1. ifjúsági (18 év alatt), 2. felnőtt

A fényképeket juttassák el hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre a mellékelt pályázati adatlappal együtt legkésőbb 2014. november 7-ig!

- A pályázati felhíváshoz kapcsolódó további kérdéseket is a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk.

A pályázatok értékelése és díjazása:

- A pályázatok értékelését a szervezők képviselőiből felálló zsűri végzi.

- A pályázat díjazási keretösszege minimum 800 EUR.

Egyéb feltételek:

A pályázati részvétel ingyenes. A beérkezett pályamunkákból kiállítást szervezünk. A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, média-megjelenésekben a képeiket térítésmentesen felhasználják. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Várjuk a fényképeket!

a Reflex Környezetvédő Egyesület csapata (www.reflexegyesulet.hu) és

a Fókusz Öko Központ csapata (www.focuseco.ro)

Az adatlap a cikk alatt csatolva megtalálható!

Mellékletek:
Fájl letöltése (Fotópályázat adatlap.doc)Adatlap[ ]36 kB