Az Éghajlatvédelmi Szövetség egy olyan, kulcsfontosságú kezdeményezéshez csatlakozott, amelyet az Európai Bizottság indított el az Európai Zöld Megállapodás (Eurpoean Green Deal) részeként, hogy ösztönözze a lakosságot az éghajlatvédelemmel kapcsolatos tevékenységekre. Országkoordinátorként az éghajlati paktummal kapcsolatos programokat tervezünk, amelyekben szorosan együttműködünk a program nagyköveteivel és annak szélesebb közösségével, hogy segítsük és erősítsük helyben az éghajlatvédelmi tevékenységeket.

 

Az Európai Éghajlati Paktum olyan emberek mozgalma, akiket egy közös ügy egyesít, és akik a saját környezetükben tesznek lépéseket egy fenntarthatóbb Európa megteremtése érdekében. Az Európai Bizottság által elindított paktum az európai zöld megállapodás része, és segíti az EU-t abban, hogy elérje azt a célját, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon.

 

A paktumban mindenkinek helye van. Ön is részt vehet benne, akár most kezdi az éghajlatvédelmi tevékenységet, akár már dolgozik azon, hogy javítson környezete helyzetén. Részt vehet magánszemélyként vagy szervezetként is - például városként, közösségként vagy egyesületként. 

 

Az éghajlat paktum lehetőséget nyújt arra, hogy Európa-szerte bárki betekintsen és bekapcsolódjon az éghajlatvédelem tevékenységeibe:

 

- megoszthatja az információkat és tanulhat az éghajlatváltozásról;

- segíthet a megoldások kidolgozásában és azok megvalósításban;

- kapcsolatot teremthet másokkal, és segíthet másokat bevonni. 

 

Ahogy közösségünk növekszik, úgy fog bővülni a Paktum tevékenységeinek köre is. Nézzen be rendszeresen hozzánk vagy az Európai Éghajlati Paktum weboldalára.

 

https://climate-pact.europa.eu/index_en

 

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések