Veszprémet KlímaSztár 2011 díjban részesítették az energiastratégiának, a városfejlesztésnek és a kerékpárút-hálózat kiépítésének köszönhetően.

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2011 – Helyben az éghajlat védelméért címmel felhívást tett közzé az önkormányzatok részére a legjobban megvalósított éghajlatvédelmi tevékenységért járó díjért. Erre adott be pályázatot Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata is, s olyan fejlesztéseket, projekteket mutatott be, melyekkel hozzájárultak az éghajlatváltozás fékezéséhez. Ezek közé tartozik a város energiastratégiája, A kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében című projekt, valamint a kerékpárút-hálózat fejlesztése.

A KlímaSztár 2011 díjat Progra Gyula polgármester vette át Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől szeptember 19-én a városházán, az Intense nemzetközi energiahatékonysági projekt konferenciáján.
A rendezvényen többek között bemutatták Veszprém klímaprofilját, amelyben kihangsúlyozták, hogy az éghajlatvédelmi szempontok komplexen érvényesülnek a helyi fejlesztési folyamatokban. Ezen felül részletezték az Intense projekt eredményeit, majd szó esett a lakossági kommunikációról is.

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések