A portugáliai Cascaisban tartotta éves találkozóját az Európai Klímaszövetség. A változatos programokkal megrendezett háromnapos találkozó fő gondolata az volt, hogyan lehet az együttműködő városok és falvak ellenállóképességét növelni, hogyan tudnak a helyi közösségek felkészülni az éghajlatváltozás egyre gyakoribbá váló szélsőséges hatásaira. A találkozón tartott tisztújításon a küldöttek egyhangúlag választották a Klímaszövetség elnökségi tagjává Laki Györgyöt, Kajárpéc polgármesterét, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség alelnökét.

 

A találkozó az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az Európai Klímaszövetség nemzeti koordinátorainak és elnökségének közös műhelytalálkozójával indult, ahol Laki György és Lajtmann Csaba röviden ismertette az elmúlt év magyar tevékenységeit. A bemutatott angol nyelvű előadás itt elérhető: https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTBwVtA4a-wb_JVLcXps6jFBZ_dOwTtoTvDrUz8B9jgO-Wv5wP80ReqGVdVugbuhdcFbCs8NoVZKAjL/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

 

 

A szövetség küldöttgyűlése egyhangúlag választotta elnökségi taggá Laki Györgyöt, Kajárpéc polgármesterét, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség alelnökét.

 

 

A változatos szakmai programokon több szempontból vizsgáltuk a helyi közösségek helyzetét és lehetőségeit az éghajlatváltozás folyamatában, a víz témájában tartott szekcióülésen nagy sikerű előadást tartottunk a magyarországi helyzetről.

 

 

Az utolsó nap délelőttjén a tudásmegosztó kiállításon lehetőség nyílt kötetlen eszmecserére egy-egy témához, projekthez kapcsolódóan.

 

 

A túra tanulmányi kirándulásokkal zárult, amelyek közül mi a Cresmina dűnéihez látogattuk el, és néztük meg, hogy az önkormányzatnak hogyan sikerült néhány év alatt jelentős lépéseket tenni a természeti környezet helyreállítása érdekében.

 

Az esemény fotóalbuma 

https://photos.app.goo.gl/385njbgmYFxD5k5Y7

 

You have no rights to post comments

Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

H-9024 Győr, Bartók Béla u.7.

Tel / Fax: +36 96 316 192

eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com

Amennyiben módjában áll, kérjük

támogassa szövetségünk éghajlatvédelmi programjait

adományaival, illetve a személyi

jövedelemadó 1 százalékának

felajánlásával!

Számlaszámunk: 10400511-50515756-89561009

Adószámunk: 18989061-1-08

Keresés

Civil tagszervezetek

 

 

 

  

 

 

  

 

Tagtelepülések

  

  

  

 

 

 

Pártoló tagtelepülések