Október 3-5. között a Reflex és az Éghajlatvédelmi Szövetség csapatával mi is ott voltunk a negyedik alkalommal megrendezett Klíma Expón. A megjelenésünk fókuszában három téma állt, bemutattuk a hazánkban az Éghajlatvédelmi Szövetség koordinálásával fejlődő EU Éghajlati Paktum közösségét és törekvéseit, az MTvSz A mi sokszínű kertünk kezdeményezését, és gondolatokat gyűjtöttünk, hogy mitől lehetne Győr még zöldebb.

A kapcsolódó programoknak és a szervezett csoportoknak köszönhetően igazán nagy érdeklődés kísérte az eseményt, ahol a szakmai kiállítók között egyetemek, középiskolák, fejlesztési, civil és szolgáltató szervezet mellett több, a területen érdekelt cég is bemutatta termékeit és szolgáltatásait.

Laki György és Lajtmann Csaba, aki az EU Éghajlati Paktumának nagykövetei nem csak az érdeklődőknek, hanem a sajtónak is bemutatták a kezdeményezést és a hazai közösség törekvéseit.

A hazai és a határon túli testvérvárosokból érkező fiataloknak a kajárpéci Vízirevü négyszer is bemutatta a Reflex és az Éghajlatvédelmi Szövetség közreműködésével létrejött Dzsungel könnye, avagy többet ésszel, mint láncfűrésszel című egylevonásos darabját.

Szombaton több százan vettek részt az esemény keretei között szervezett bicibuszos felvonuláson és futáson.

Az esemény alatt a látogatóktól és kiállító társainktól játékos közösségi tervezés keretei között gyűjtöttük azokat az ötleteket, gondolatokat, amelyek megvalósításával Győr még zöldebb város lehetne. A három nap alatt 87 cetlin több, mint 100 javaslat érkezett. Az összegyűjtött gondolatok a kezdő lépései annak a folyamatnak, amiben szeretnénk azokat a fejlesztési elképzeléseket tovább gyűjteni és kidolgozni, amik hozzájárulhatnak, hogy Győr élhetőbb város legyen.

Az esemény fotóalbuma:

#myworldourplanet #euclimatepact